Zašto odabrati Google AdWords platformu za oglašavanje?

Google Adwords oglasi

Google je najveća i najpopularnija svjetska tražilica, ako se pitate kako da se vaš proizvod na Google tražilici pojavi ispred konkurentskog, Google AdWords ciljano oglašavanje pravo je rješenje
za to. Kao certificirani Google stručnjaci omogućujemo Vam vrhunsku iskoristivist kampanje.
– Oglašavajte proizvode korisnicima koji se nalaze na određenom području (ciljanje po geolokaciji)
– Nema najnižeg obveznog iznosa potrošnje niti vremenske obveze
– Uz opciju cijena-po-kliku (cost per click), Vi plaćate samo ako netko klikne na Vaše oglase
– Oglas se prikazuje korisniku u trenutku dok traži uslugu ili proizvod kojeg nudite (oglas je relevantan)
– Detaljne statistike dopuštaju uvid u svaku uloženu kunu, u svakom trenutku
– Prema nezavisnom istraživanju comScorea, Googleovi oglasi dopiru do preko 80% svih Internet korisnika. Oglasi se prikazuju na Googleu, Googleovoj sadržajnoj mreži koja ubraja milijune web stranica partnera (uključujući i naše najveće portale poput Jutarnjeg, T-portala, net.hr-a).

Gdje se prikazuju Vaši oglasi?

Ukratko – posvuda na internetu.

Tekstualni oglasi prikazuju se svaki puta prilikom pretrage nekog proizvoda na Google tražilici. Ovi oglasi imaju najveću ‘moć’ i generiraju najveći i najplodonosniji promet. Vrlo su relavantni, direktni i imaju visok postotak šanse da ljudi kliknu na njega s obzirom da su vrlo slični klasičnim rezultatima pretrage, s tom razlikom da se nalaze na vrhu, na dnu ili sa desne strane od ostalih rezultata pretraživanja, te su označeni žutom oznakom ‘Oglas’. Na slici niže možete vidjeti primjer kako Google postavlja oglase prilikom pretraživanja pojma ‘dječja kolica’.

adwords01

Osim tekstualnih oglasa, imamo i slikovne oglase tj. banere. Ovi oglasi se prikazuju na vrlo velikom broju internet stranica koji su Google partneri oglašavanja – od portala i foruma, pa sve do blogova, specijaliziranih stranica i osobnih stranica. Otvaranjem bilo kojeg domaćeg portala možemo odmah zamijetiti poveći broj banera raznih sadržaja. Na slici niže možete vidjeti primjer reklame postavljene na stranici 24 sata. Reklama je vezana uz sadržaj same stranice. Ono što je kod slikovnih oglasa veoma bitno za istaknuti jest to da oni ne generiraju veliki promet na vašu stranicu, ali su izuzetno efikasni u povećanju prisutnosti vašeg brenda i stvaranju svijesti o njemu.

 

adwords03

Remarketing oglašavanje

Zasigurno ste se mnogo puta pitali kako to da nakon što ste posjetili neku web stranicu, odjednom vidite oglase vezane uz tu stranicu i njezine proizvode/usluge svuda gdje krenete? Ne radi se ovdje o nikakvoj zavjeri već o jednostavnoj stvari da prilikom posjeta gotovo svake stranice u vašoj memoriji računala ostane kolačić. Kolačić koji Google koristi da bi ciljano vama plasirao oglase te stranice koju ste posjetili, i kako bi vas podsjetio da ste ondje bili i da vas je ondje nešto interesiralo. Ovdje se ne radi o ničem drugom negoli o remarketingu. Remarketing je vrlo moćan oblik oglašavanja jer jednom kada korisnik posjeti vašu stranicu on postaje ‘tagiran’ na određeno vrijeme i njemu se serviraju oglasi vezani uz vašu stranicu/proizvod/uslugu.

Zašto odabrati Adwords?

Adwords je vrlo snažna platforma, vrlo je velikog dosega i učinkoviti je generator prometa koji je direktno zaslužan za rast vašeg poslovanja, bilo da se radi o webshop prodaji, maloprodaji, gradnji brenda, predstavljanju neke usluge i drugog.

Druga stvar jest ta da je Adwords vrlo isplativ i ono što kod Adwordsa plaćate je isključivo klikovi – dakle nema plaćanja oglašavanja, a da to oglašavanje ne daje rezultate. Adwords će oglase prikazivati i samo prikazivanje se ne naplaćuje, već se naplaćuje tek kada netko klikne na Vaš oglas. Ovo je vrlo učinkovit model, i točno znate koliko klikova je ostvareno, te koje su cijene tih klikova.

 

I za kraj, ukoliko ste u potrazi za nekim načinom kako da na internetu povećate prisutnost, povećate prodaju i stavite ljudima na znanje da postojite – javite nam se putem kontakt formulara niže, te ćemo Vas besplatno savjetovati, te pripremiti neobvezujuću ponudu za oglašavanje na Adwords platformi.

Kontakt

Kontaktne informacije

  • Altruist d.o.o.
  • Davorina Trstenjaka 1/A
  • 42000 Varaždin
  • Croatia
  • tel: +385 97 6 555 888
  • fax: +385 42 488 558

Javite nam se!

  captcha

  *Sva polja su obavezna